Продукти
Pішення для бізнесу
Підключення
Тарифи
Компанія

Як під’єднати оплату на сайт з Visa та Mastercard

Як під’єднати оплату на сайт з Visa та Mastercard

Оплата карткою Visa або Mastercard — улюблений спосіб покупців заплатити за товар або послугу в інтернеті. Але не всі онлайн-продавці пропонують таку можливість, а деякі приймають оплату звичайним Р2Р переказом. Це не дуже зручно як для покупців, так і для інтернет-магазину. До того ж такий спосіб не завжди викликає довіру в клієнта. Оптимальне рішення — налаштувати автоматизований прийом на сайті з Visa та Mastercard. Додавши нові способи оплати, можна привабити клієнтів, а надалі — утримати їх.

Під’єднання Visa та Mastercard до сайту
Під’єднання Visa та Mastercard до сайту

Щоб під’єднати платіжну систему Visa до сайту та почати приймати платежі банківськими картками, продавцю потрібно відкрити мерчант-рахунок. Якщо піти важким шляхом, то вам необхідно буде укласти угоду з банком-еквайром (обробляти платежі по картках іменем продавця). Для цього знадобиться спеціальне сертифіковане обладнання та софт (містить в собі платіжний шлюз, білінгову систему, антифрод-систему та інш.). Також необхідно пройти перевірку на відповідність стандарту PCI DSS, котрий розроблений для забезпечення безпеки даних платіжних карток. Окрім цього треба буде підготувати документи, котрі підтверджують стабільне фінансове становище бізнесу: інформація про середній чек, об’єми продажів, тощо.

Але є і легкий шлях — скористатися послугою інтернет-еквайрингу, яку надають платіжні провайдери. Це комплексне рішення для роботи з платежами дебетових та кредитних карток, яке містить все необхідне для підключення оплати Visa/Mastercard. У цьому випадку сайт вашого магазину інтегрується з процесинговою системою для обробки платежів.

Послуга інтернет-еквайрингу від платіжних провайдерів

Послуги інтернет-еквайрингу можуть надавати незалежні компанії, які спеціалізуються на процесингу банківських карток. Еквайринг дозволяє приймати платежі з Visa та Mastercard на сайті в онлайн-режимі з будь-якої точки світу, при цьому процес оплати автоматизований. Для цього платіжний провайдер надає клієнту власний платіжний шлюз  — обладнання та ПЗ для прийому платежів, що відповідає вимогам систем Visa та Mastercard.

У процесинговій компанії є технологічний зв’язок з банками-еквайрами та платіжними системами, вони її партнери. Тож вам не доведеться домовлятися про відкриття рахунку в банку, довго чекати перевірки та розв’язувати інші питання через банк — посередником буде платіжний провайдер. Ваш інтернет-магазин буде інтегрований з його процесинговою системою, і ви зможете без зайвих клопотів налаштувати прийом платежів з карток.

Плюси послуги інтернет-еквайрингу від платіжних провайдерів:

  • Продавець не витрачає ресурси на купівлю обладнання та розробку софту.
  • Продавцю не потрібно хвилюватися про захист покупців від шахрайства — дані клієнтів захищає процесингова компанія.
  • Під’єднання платіжного шлюзу, зазвичай, безкоштовне для клієнта — за свої послуги платіжний провайдер бере комісію з кожної сплаченої покупки. Тобто ви починаєте платити партнеру тоді, коли самі починаєте отримувати прибуток від продажу товару/послуги.
Підключення оплати Visa та Mastercard у 3 кроки

Щоб додати оплату картками Visa/Mastercard, вам треба виконати 3 легкі кроки:

  • Укласти угоду з компанією, яка займається процесингом карткових платежів, та зареєструвати акаунт в його системі.
  • Пройти модерацію: компанія-провайдер повинна перевірити магазин на відповідність законодавчим нормам та правилам платіжних систем. Перевірка займає від кількох днів до кількох тижнів.
  • Для інтеграції процесингової системи з інтернет-магазином зазвичай використовують 2 способи: підключення за АРІ або встановлення готових плагінів для різних CMS.
Переваги під’єднання Visa та Mastercard з платіжною платформою Tranzzo
Переваги під’єднання Visa та Mastercard з платіжною платформою Tranzzo

Tranzzo — міжнародний платіжний провайдер, який спеціалізується на прийманні платежів з карток Visa та Mastercard. Плюси інтеграції сайту з сервісом Tranzzo:

  • Можливість приймати оплати в один клік — Google Pay, Apple Pay, Visa Checkout, Masterpass, Telegram Pay (безпечну оплату можна зробити прямо в месенджері).
  • Сертифікат PSI DSS Level 1: найвищий рівень сертифікації для компаній, що спеціалізуються на прийманні карткових платежів. Підтверджує безпеку операцій через сервіс Tranzzo.
  • Власна антифрод-система. Кожна транзакція проходить перевірку на 200 правил-маркерів для визначення фрод-дій. Система блокує підозрілі платежі та закладає в базу виявлені сценарії шахрайства, щоб запобігти фрод у майбутньому.
  • Функція холдування коштів. Ви можете зарезервувати суму грошей, а списати її вже після отримання товару клієнтом. Це знизить ваші витрати.
  • Брендований чекаут.  У продавця є можливість оформити платіжну форму в стилі свого сайту. Така платіжна сторінка викликає більше довіри в клієнтів та знижує вірогідність того, що клієнт не завершить покупку. 
  • Можливість оплати токеном. Дозволяє прив’язувати картку до особистого кабінету, оплачувати покупки одним кліком, виконувати автоматичне списання коштів.
  • Смарт-каскадинг. Забезпечує максимально швидке зарахування коштів. Дані про операції передаються на доступний платіжний шлюз, що збільшує вірогідність її успішності.
  • Можливість налаштування регулярних платежів. Інструмент дозволяє позбутися від платіжної рутини: достатньо один раз налаштувати план списання. Актуально для платформ онлайн-навчання, хостинг-провайдерів, мобільних операторів, компаній, які продають SaaS-рішення.

Дайте можливість клієнтам платити так, як їм зручно. Прийом електронних платежів з карток збільшить лояльність користувачів та підвищить конверсію на будь-якій платформі.

Поділитись:
facebooklinkedin