Продукти
Pішення для бізнесу
Підключення
Тарифи
Компанія

ТОП-18 сервісів для моніторингу цін конкурентів

ТОП-18 сервісів для моніторингу цін конкурентів

Основа сучасної економіки – здорова конкуренція. Щоб лишатися актуальним на ранку, бізнесу доводиться не тільки аналізувати свою роботу, але й моніторити активність конкурентів. Одні з показників, які важливо відстежувати компанії —  вартість товарів та послуг у конкурентів в ніші.  
У доцифрову епоху моніторинг цін співробітники робили власноруч. Тобто вони особисто перевіряли кожну позицію, наприклад, у магазині конкурента. Це було ресурсозатратно, довго та економічно не завжди доцільно. На щастя, часи змінилися: сьогодні порівнювати ціни можна автоматично та майже без участі людини. Робимо це за допомогою спеціального програмного забезпечення, про яке ми й поговоримо в матеріалі.
Зі статті ви дізнаєтеся, як проводити моніторинг цін конкурентів в інтернеті, які програми для цього існують, та як обрати платформу відповідно до спеціалізації та масштабів власної компанії.

Види та особливості парсингів

Ресурси та інструменти для моніторингу цін діляться на вузькоспеціалізовані та багатофункціональні. Сервіси з розширеним функціоналом крім моніторинга цінових показників конкурентів можуть відстежувати багато інших параметрів, наприклад, акції, відгуки, опис товару та унікальні пропозиції. Такі програмні продукти підійдуть ритейлінговим мережам та великим корпораціям, які проводять довготривалі та масштабні дослідження конкурентного середовища.
Також системи для моніторингу можна розділити на прості парсингові та комплексні SaaS-сервіси. Останні не просто збирають дані, але й аналізують інформацію, а потім — пропонують бізнесу найкращий варіант ціноутворення. Вартість таких продуктів буде вищою, але і задачі перед ними стоять різноманітні та важкі.
Під час вибору платформи для роботи, враховуйте, що деякі з них вимагають точного налаштування та витрат часу на вивчення функціоналу. Ідеально, якщо у вашій компанії є спеціаліст, в якого є досвід роботи з сучасними маркетинговим ПЗ. Або цю задачу можна доручити розробникам платформи, проте не всі портали надають таку послугу. Найкращі з SaaS-сервісів максимально прості у керуванні та діють за принципом «Plug & Play» – «вмикай та працюй».
Ресурси для аналізу цін бувають англомовними або розробленими спеціально для України, Росії, Білорусі та інших країн. Якщо ви працюєте із зарубіжною аудиторією та продаєте товари у всьому світі, обирайте перший варіант, якщо орієнтуєтесь на внутрішній ринок, буде зручніше працювати з функціоналом знайомою мовою.

Найкращі програми для моніторингу цін конкурентів

Пропонуємо наш топ-18 сервісів, що працюють з інтернет-магазинами та іншими платформами електронної комерції. Ми свідомо обрали різноманітні за функціоналом та принципом роботи сервіси, щоб продемонструвати весь спектр можливостей сучасних цифрових продуктів для підприємців.

uXprice
uXprice

Багатофункціональний хмарний сервіс, з яким легко та комфортно працювати. Для відстеження цін треба зареєструватися та завантажити на сайт свої товари. Є два способи зробити це – вказати посилання на кожну позицію або зробити загальне посилання на весь асортимент. Другий варіант пропонує створення товарного фіду – спеціального файлу, в якому вказані всі дані про товар.

Далі автоматично  відбувається пошук конкурентів та зіставлення товарів. Можна додавати конкурентів власноруч або видаляти їх, щоб отримувати точніші дані.

Сервіс налаштований таким чином, що в статистику не потрапляють неактуальні ціни або сайти, які давно не оновлюються власниками. Результати моніторингу надаються в зрозумілому та структурованому вигляді в особистому кабінеті.

Користувачі можуть відстежувати та порівнювати кілька показників:

  • кількість торгівельних платформ, що пропонують той самий товар;
  • середня ціна на товар;
  • позиція, яку займає в загальному списку ціна на товар у магазині власника;
  • найвищі та найнижчі ціни на ринку;
  • відмінність ціни магазину від середніх показників на ринку;
  • статистичні дані у вигляді графіків з всім асортиментом;
  • рекомендації щодо ціни.

Ключові переваги платформи:

  • автоматичний функціонал;
  • підключення за 5 хвилин без допомоги розробників;
  • порівняння тільки актуальних даних;
  • фіксована ціна за одну перевірку;
  • вбудовані опції аналітики.

Є й мінуси – для повноцінного використання платформи треба окремо підготувати продуктовий фід, а це займе час. 

Вартість перевірки одного товару у 100 конкурентів буде мінімальною – 0,035 доларів, якщо одразу поповнити баланс на 300 доларів. Гроші списуються з рахунку відповідно до використання функціоналу сервісу.

Крім того, є безкоштовна пробна версія. Протягом 14 днів ви можете перевірити 30 ваших товарів у 100 магазинах-конкурентах.

Priceva
Priceva

Сервіс не просто моніторить ціни сайтів-конкурентів, але і автоматизує ціноутворення. У базі платформи є понад 10 000 інтернет-магазинів у 20 країнах. Priceva дозволяє вести динамічне ціноутворення та корегування ціни, базуючись на вартості аналогійних товарів у конкурентів. Крім того, враховується наявність у продавців продукції на складі, а також закупна вартість. 
Щоб використати сервіс, треба пройти реєстрацію та створити свою кампанію. Для початку роботи користувач заповнює поля з особистими даними, вказує відомості про інтернет-магазин, регіон, який його цікавить, обирає валюту. Після активації акаунту завантажується прайс-лист у форматі YML Яндекс Маркету, Ecxel або CSV, додає посилання на товари конкурентів та надсилає на модерацію Можна вказати мінімальну ціну на продукт, нижче якої сервіс не повинен опускатися у своїх рекомендаціях. Доступні автоматизовані сповіщення про демпінг, що дозволяє своєчасно зробити крок у відповідь.
Модератор налаштовує акаунт, відповідає на питання клієнта та якщо всі пункти погоджені, запускає програму в роботу.
Сервіс пропонує безкоштовний пробний тариф для моніторингу 20 товарів. Крім безкоштовного, є ще 5 тарифів: «Бізнес» (7 тис. руб.), «ПРО 100» (14 тис. руб.), «ПРО 280» (28 тис. руб), «ПРО 525» (42 тис. руб.), «ПРО 800» (56 тис. руб.).

Платформою користуються близько 300 онлайн-магазинів та 40 брендів. Клієнти сервісу щоденно відстежують ціни на понад 30 000 сайтів.

Competera
Competera

Сервіс пропонує кілька окремих програм для моніторингу вартості, аналізу конкурентів, динамічного керування ціноутворенням.
Крім основних функцій у Competera є такі можливості:

  • Гібридні цінові кампанії. Максимізація прибутку через комбіноване ціноутворення всього асортименту із рахуванням динаміки попиту.
  • Збалансований мерчендайзинг. Відстеження показників компанії на рівні портфелю з метою знайти ідеальним стратегічний баланс між валовим та чистим прибутком компанії. 
  • Ідентифікація сайтів. Система визначає ситуацій, коли компанія починає втрачати прибуток та надає клієнтам детальні рекомендації щодо розв’язання виниклої проблеми. 

Компанія є партнером Google Cloud, який дає клієнтам сервісу вищий рівень безпеки, збільшення швидкості інтеграції та ефективне керування ресурсами.
Платформа надає двотижневий безкоштовний тестовий період, також є 60 днів демо-доступу. Щоб отримати доступ до тарифів, необхідно заповнити спеціальну форму для ритейлерів, вказавши особисті дані. Інформація буде надіслана на електронну пошту.

Price2Spy
Price2Spy

Платформа працює з 2011 року. Підходить для інтернет-магазинів, що працюють на міжнародних ринках. Є рішення, розроблені під окремі сфери бізнесу — від музики та моди до електроніки та будівництва. Доступний повністю автоматизований, ручний або гібридний спосіб моніторингу та порівняння цін.
Плюси сервісу:

  • ширина охоплення залежить тільки від уподобань клієнта – можна моніторити понад 500 тис. позицій або тільки 500, які вас цікавлять;
  • налаштування за регіонами, валютами та іншими критеріями;
  • автоматичні сповіщення про зміни цін; 
  • кастомізовані звіти: є можливість налаштувати дашборд з потрібними вам показниками; 
  • можливість простудіювати архівні дані, щоб підготуватися до змін на ринку; 
  • якщо якісь сайти мають захист від спостережень та зчитування даних, спеціальна утиліта здатна обійти обмеження;
  • пробний період у 30 днів;
  • широка тарифна сітка: є три категорії пакетів (Basic, Premium, Enterprise) та в кожній з них — різні варіанти тарифних планів. Наприклад, Basic Small (19,95$), Basic Medium (49,95$), Basik Large (99,95$), Basic XL (249,95$).

Основний сайт – англомовний, але під час реєстрації можна обрати мову. У цьому випадку інформація та звіти перекладатимуться автоматично.

Xmldatafeed
Xmldatafeed

Класичний парсер без детальної аналітики, але з доступними тарифами. Користувач завантажує програму на свій комп’ютер, запускає софт у роботу та отримує результат – файл з актуальними відомостями про ціни конкурентів. У звіті тільки базова інформація – назва та категорія товару, виробник, поточна та стара ціна, дата оновлення, посилання на картку товару.

Зіставленням цін та визначенням оптимальної вартості клієнт займається час. Сервіс тільки надає дані без усіляких рекомендацій. Інформація з сайтів обробляється та оновлюється щоденно. Для зберігання використовується 6 потужних серверів.

Надані певні категорії парсингу, за якими ви можете знайти інформацію: «Аптеки», «Маркетплейси», «Авто», «Одяг», «Продукти» тощо. 

Ексклюзивна фішка платформи – послуга для захисту від скликувань реклами. Така опція економить рекламний бюджет, не дозволяє конкурентам даремно витрачати ваші ресурси.

Elbuz
Elbuz

Засновники позиціюють платформу як комплексну систему для автоматизації маркетплейсів. Доцільно використовувати такого помічника безпосередньо з моменту створення сайту. 
Моніторинг цін конкурентів – всього лише одна з опцій ресурсу. Розумний робот займається обробкою прайсів, перевіркою цін, наповненням карток товарів унікальним контентом, створенням актуального каталогу продукції. Система надсилає миттєве сповіщення про всі зміни вартості та за бажанням може автоматично змінювати ціни на вашому сайті. 
Розробники обіцяють, що з підключенням сервісу бізнес зможе зекономити 70% бюджету на утримання ресурсу.
Інші переваги:

  • створення зведеного документа щодо вартості та наявності товару в конкурентів у різноманітних форматах на вибір;
  • опція формування оптимальної ціни на основі індивідуальних форм ціноутворення;
  • 14 днів безкоштовного використання з вивантаженням 100 товарів.

Розробники пропонують користувачам орендувати систему або придбати разову ліцензію на її використання. Оренда коштує від  2,89$ на день, ліцензія обійдеться в 420$.

Pricecop
Pricecop

Український сервіс, який працює не тільки з онлайн-магазинами, а й з виробниками, яким потрібно знайти демпінгувальних конкурентів. Має роздільний функціонал для постачальників та магазинів.
Особливості та переваги:

  • детальні звіти з опціями фільтрації та сортування інформації;
  • повне збереження в архівах динаміки цін;
  • побудова наочних графіків зміни вартості;
  • можливість API-інтеграції з сайтом клієнта;
  • автоматичні сповіщення про демпінг.

Сайт надає додаткові послуги – телеграм-бот з короткими оперативними зведеннями про поточну ситуацію, автоматичні скріншоти демпінгу, прайси у  Google-таблицях та багато інших форм звітності.
Ще одна особливість сервісу — моніторинг прайс-агрегатора Hotline, на якому розміщуються як великі ритейлери, так і невеликі магазини. Така послуга актуальна для українського ринку та підходить компаніям, в яких обмежений бюджет на моніторинг цін. 
Фіксованих тарифних планів немає – розробники формують індивідуальні пропозиції залежно від клієнта.

Catalogloader
Catalogloader

Сервіс для онлайн-маркетів України, Росії та Білорусі. Пропонує комплексний контроль цін у магазинах конкурентів, відстежує наявність товарів на складі.
Крім моніторингу, займається оперативною переоцінкою товарів, автоматизацією роботи онлайн-платформ, що пришвидшують роботу магазинів. Ніяких пересортувань, повторних відправлень товару, неактуальної інформації про наявність та пересування продукції. Сервіс гарантує оптимізацію витрат та пропонує цілу низку послуг та програмних рішень.
Серед можливостей:

  • парсинг маркетплейсів – вивантаження актуальної інформації з сайту-конкурента в структурований файл;
  • наповнення інтернет-магазину клієнта: характеристики товару, опис, зображення;
  • аналітика прайсів постачальників та конкурентних сайтів;
  • автоматизація завантаження товарів від постачальника.

Тарифи гнучкі та залежать від суми поповнення. У середньому послуги сервісу з моніторингу цін – від 6900 грн на місяць. Є безкоштовні опції для тестування.

Metacommerce
Metacommerce

Єдина у своєму роді платформа, яка відстежує ціни не тільки в мережі, але й в офлайні. Платформа позиціює себе як «мультиканальний моніторинг цін та асортименту», гарантує надання актуальних, детальних та перевірених відомостей про конкурентів. Результати клієнти завантажують файлом або переглядають безпосередньо в особистому кабінеті.
Інші плюси:

  • автоматична інтеграція за API для збирання та передачі даних;
  • якщо в магазині замовника широкий асортимент, програма розбиває його за категоріями;
  • регулярність моніторингу можна налаштувати під свої потреби;
  • є функція обходу захисту від парсингу;
  • коректний аналіз великих масивів даних.

Принцип роботи платформи заснований на алгоритмі, який зіставляє товари/послуги за 12 категоріями. Клієнту треба створити картки товарі та запустити пошук аналогічних продуктів в інтернеті. 
Крім цін, сервіс допомагає контролювати й інші показники – наявність/відсутність товару (у тому числі в магазинах офлайн-продажів), акції та знижки, доставка, рейтинг, відгуки покупців, позиція видачі в пошуку.
Тарифи індивідуальні. Вартість залежить від параметрів проєкту, частотності моніторингу, регіону, кількості відстежуваних товарів та інших показників.

Pricecontrol
Pricecontrol

Сервіс пропонує комплексні рішення під ключ у сфері цінового моніторингу та захисту прав інтелектуальної власності в інтернеті. Ідеально підходить виробникам, постачальникам та власникам брендів. Крім моніторингу цін, розробники надають купу інших можливостей.
У платформи є алгоритм для захисту інтересів постачальників:

  • вона знаходить всі онлайн-платформи, що реалізують товар клієнта;
  • аналізує ціни маркетплейсів, магазинів, агрегаторів;
  • інформує учасників ринку про комерційну політику компанії клієнта та навіть робить контрольні закупки в онлайн-маркетах;
  • якщо якісь платформи порушують права компанії-клієнта, сервіс попіклується, щоб магазин зняв з продажу товари.

Послуга «Антидемпінг» допомагає контролювати ціни в інтернеті. Щоденно відстежуються ресурси, що цікавлять користувача, та знаходяться демпінгувальні продавці. Під контролем спеціалістів розробляються інструменти впливу на рівень демпінгу та проводиться робота з кожним магазином, що занижує ціни. Розробники запевняють, що рівень демпінгу після проведеної роботи падає на 80%. Співробітники  компанії працюють не тільки в мережі, але й офлайн, а за необхідності вони готові представляти інтереси клієнта в суді.
У відкритому доступі тарифи компанії не публікуються, їх треба уточнювати у менеджерів. Є безкоштовна демоверсія, яка пропонує власникам брендів дізнаватися, хто продає їхній товар прямо зараз.

Z-Price
Z-Price

Платформа для України та Росії. Працює з брендами та онлайн-магазинам. Першим надає повний набір послуг збору та аналізу цін, розсилки письмових сповіщень порушникам, пошуку демпінгувальних продавців.
Періодичність моніторингу налаштовується індивідуально – можна перевіряти ціни навіть кожні 2 години (це допоможе знайти платформи, які практикують нічне зниження цін). Дані можна відстежувати в особистому кабінеті або отримувати звіти у різноманітних форматах. Параметри моніторингу налаштовуються на розсуд клієнта.
Інтернет-магазинам сервіс надає швидкий парсинг конкурентів, виконує обробку статистичних масивів даних за цінами у кожного конкурента. Завдяки багатопотоковій системі оновлення інформації сервіс завжди працює тільки з актуальними відомостями.
Мінімальний тариф для магазинів – 7000 гривень (20 000 руб) на місяць. Цієї оплати вистачить на відстеження 5 сайтів або 100 товарів.

ALLRIVAL
ALLRIVAL

Простий, але надійний парсинг цін з безкоштовним тарифом для контролю  2 сайтів з 5000 перевірок на місяць. У вільному доступі є розширення для браузера Chrome – відстежуйте ціни за кілька кліків безпосередньо на сайті конкурента.
В усьому іншому сервіс працює за стандартною схемою: користувач надає посилання на ресурси конкурентів та на продукти у своєму магазині, програма збирає дані про аналогічні товари на сайтах, аналізує отриману інформацію та рекомендує оптимальну ціну. 
Переваги Allrival:

  • автоматичне зіставлення позицій;
  • є опція обходу капчі;
  • можливість інтеграції з сайтом;
  • необмежена кількість акаунтів в одному проєкті для кожного клієнта;
  • імпорт списку товарів з файлу;
  • сповіщення про важливі події на пошту, у Telegram-чат або в інший месенджер;
  • можливість налаштувати автоматичну переоцінку асортименту за допомогою формул.

Розробник запевняє, що пропонує найнижчі тарифи на ринку. «Старт» –  2999 руб., «Розширений» –  5999 руб. та «Максимальний» – 9999 руб. на місяць.
У сайту є певні мінуси – користувачі відзначають не завжди коректну роботу програми за автоматичного порівняння товарів.

Ncrawler
Ncrawler

Універсальна платформа моніторингу цін та професійної аналітики. Підходить для інтернет-магазинів, виробників, аналітичних агенцій та навчальних центрів. Проводить комплексний аналіз ринків за багатьма заданими параметрами.
У першу чергу відстежуються ціни конкурентів – є налаштування автоматичної зміни вартості у власному магазині залежно від результатів дослідження. Замовляйте професійну аналітику онлайн-ринку за потрібними категоріями товарів, вивчайте нові напрямки та знаходьте перспективні ніші.
Виробникам сервіс надає послуги контролю рекомендованої роздрібної ціни, та надсилає сповіщення про виявлення демпінгу.
Плюси Ncrawler:

  • понад 100 000 магазинів у базі ресурсу;
  • ніяких попередніх налаштувань – до використання функціоналу можна переходити одразу після реєстрації;
  • зручний та зрозумілий інтерфейс, API.

Три тарифи на вибір, мінімальна вартість послуг – від 5000 руб. Користувачам, які не оцінять всіх принад моніторингу, платформа обіцяє повернути гроші.
Фішка проєкту – вузькоспеціалізована пропозиція для ринку автозапчастин. Детальний парсинг платформ, повна інформація щодо цін, постачальників та наявності товарів із найпопулярніших сайтів автомобільного спрямування.

Marketparser
Marketparser

Сервіс обіцяє комплексну підтримку користувачів на всіх стадіях роботи з функціоналом. Є безкоштовний тариф для тестування можливостей ПЗ. Інтернет-магазини отримують повний контроль цін на конкурентних порталах та сайтах-агрегаторах. Також можуть підключити автоматичне формування вартості на основі даних про ціни в інших продавців. 
Основні можливості сервісу: 

  • висока швидкість робочих процесів: користувач отримує актуальні дані через десять хвилин після запуску програми;
  • автоматичне оновлення цін;
  • збирання відомостей з опису товарів на ресурсах конкурентів;
  • оперативна техпідтримка – всі запити, що надходять, команда закриває протягом 30 хвилин;
  • опція моніторингу цін за містами.

Робота з платформою максимально проста – клієнт реєструється та створює акаунт, ініціює нову кампанію та завантажує прайс-лист свого магазину (за необхідності сервіс допоможе з цим пунктом). Далі – запускає моніторинг та отримує детальний звіт у таблицях Excel або через API.

Вартість послуг – від 6900 руб. на місяць. Є можливість підбору тарифного плану.

Minderest
Minderest

Універсальний помічник для роботи на закордонних ринках. Підійде для мережевих магазинів, що ведуть торгівлю у різних країнах, великих виробників та брендів. Серед клієнтів сервісу – EBay, L’Oreal, Hewlett Packard. Сервіс відзначений премією Ecommerce Germany Awards 2020 в категорії «Найкращі рішення для бізнес-аналітики».
Надає продавцям повний набір хмарних інструментів ціноутворення. Також платформа працює з виробниками, яких необхідно відстежувати та оптимізовувати ціни, контролювати асортимент продукції. Стане хорошим інструментом для компаній, яким потрібен потужний та багатофункціональний сервіс.
Minderest вміє досліджувати ринки за багатьма заданими параметрами – цінами, акціями та знижками, товарними запасами, відгуками. Всі ці задачі платформа виконує як для онлайн-ресурсів, так і для офлайн-магазинів.
Плюси Minderest:

  • динамічне та оперативне ціноутворення;
  • є зручний додаток для мобільних пристроїв;
  • аналітика каналів збиту;
  • замовлення демоверсії для безкоштовного використання;
  • аналіз каталогу конкурентів.

Налаштуйте необмежену кількість сповіщень та звітів, які сервіс буде надсилати електронною поштою або іншими каналами. Обирайте параметри, які треба контролювати та відстежувати.
Тарифи на послуги не вказані у відкритому доступі. Крім того, у сайту немає україномовної/російськомовної версії.

Konkurenta
Konkurenta

Портал для відстеження цін та виявлення унікальний торгівельний пропозицій. Розробники запевняють, що цей парсер сканує будь-які сайти, а оновлення бази даних відбуваються кожні дві години.

До переваг сервісу зараховують:

  • виявлення новинок та УТП – якщо конкуренти запропонують покупцям нову послугу, користувач дізнається про це одразу;
  • вивантаження даних у будь-якому форматі;
  • можливість підключитися до бази даних вашого магазину;
  • за змінами цін на конкурентних платформах можна слідкувати в режимі онлайн на одній сторінці;
  • опція ціноутворення відповідно до рекомендацій сервісу;
  • відштовхується від запитів клієнта: компанія підбере оптимальну програму моніторингу як для невеликих онлайн-магазинів, так і для великих ритейлінгових компаній.

Схема роботи стандартна – клієнт вносить в систему посилання на свій сайт, розміщує товари власноруч або завантажує файл з продуктовим фідом, додає конкурентів самостійно або делегує цю задачі менеджерам сервісу. Далі робота виконується в автоматичному режимі. Користувач може додати в акаунт необмежену кількість своїх онлайн-ресурсів.
«Конкурента» пропонує кілька програм на вибір:

  • Пакет «Мінімальний»: 50$ на місяць для невеликих онлайн-магазинів.
  • «Базовий»: 400$, підходить для брендів та інтернет-магазинів.
  • «Розширений»: 500$, для платформ та брендів, яким, крім моніторингу цін, треба слідкувати за дотриманням умов рекомендованої ціни.
  • «Преміум»: 1000$, пакет з опцією автоматичної зміни вартості товарів.
  • Спеціальний пакет для дропшиппінгу за 180$ на місяць.
  • «Безліміт»: пакет за договірною ціною для великих гравців ринку.

На вартість впливає кількість унікальних позицій, частотність оновлень сайту, наявність додаткових опцій.

Proanalytics
Proanalytics

Компанія пропонує комплексний продукт proBOX – смартінструмент для онлайн-магазинів та постачальників.

Програмний продукт надає:

  • автоматизований збір даних, їхню обробку та структурування;
  • автоматичну та ручну перевірку зібраних даних з вибором частоти завантаження даних;
  • комфортну систему створення звітів та зберігання архівних даних з можливістю їхнього перегляду онлайн;
  • динаміку цін конкурентів, вказання частки брендів та інші дані;
  • автозвіти за розкладом.

Клієнти можуть замовити відстеження цін на конкурентних сайтах з потрібною ним частотністю. Є функціонал для перевірки відхилення показників від середньої ціни та динаміки вартості за останні пів року.  

На сайті є зручний калькулятор тарифів. Мінімальна вартість послуг складе 1500 руб.

Retailiqa
Retailiqa

Хмарна платформа для моніторингу цін, оперативного аудиту порталів, визначення індексу лояльності споживачів (NPS). Рішення компанії підходять для різних сфер онлайн та офлайн комерції  – торгівельних мереж, ресторанного бізнесу, аптекарської індустрії, служб доставки, сервісних компаній, медичних установ, станцій техобслуговування тощо.
«Ритейліка» пропонує:

  • моніторинг цін та аналітику даних;
  • автоматизацію аудиту;
  • роботу зі зворотним зв’язком від клієнтів;
  • захист від санкцій, планових та позапланових перевірок наглядових органів.

У цієї хмарнох SaaS-платформи широка сфера діяльності, у якій моніторинг цін – лише одна з послуг. Доступні також аудит та опитування клієнтської аудиторії. Доцільно працювати з цією платформою представникам великого бізнесу, компаніям із розгалуженою структурою та великою кількістю філіалів.
Розробники запевняють, що використання сервісу збільшує виторг в магазинах на 8% та середній чек на 20%. При цьому лояльність клієнтів повинна вирости на 40%.

Висновок

Обов’язковий чинник успішної діяльності будь-якого бізнесу – обізнаність про стан ринку до постійних змін відповідно до поточних трендів. Хмарні сервіси та інші платформи для моніторингу цін дають конкурентну перевагу, дозволяють вести бізнес ефективно та рентабельно.
Для онлайн-платформ важливо також обрати грамотні та надійні платіжні рішення: бо не важливо наскільки вигідна вартість товару, якщо клієнт не може швидко та без проблем його купити. У цьому інтернет-магазинам та маркетплейсам допоможе міжнародна платіжна платформа Tranzzo.com. Сервіс пропонує зручний та сучасний функціонал для всіх напрямків бізнесу, гарантує захист від шахраїв та допомагає приймати платежі з будь-якої точки світу.

Поділитись:
facebooklinkedin